Opiskeluaikaiselta ystävältäni tuli viime vuonna yllättävä, ihana viesti: hänen mahassaan kellivät kaksoset, ja laskettu aika olisi maaliskuussa. Koska hän on hyvin pienikokoinen, vauvat eivät mahtuisi olemaan mahassa aivan loppuun asti. Puolitoista viikkoa sitten tulikin iloviesti: ystävälleni oli syntynyt kaksi poikaa. Vauvat olivat tarkkailussa, mutta voivat hyvin. Seuraavana aamuna puhelimessa odotti toisenlainen viesti: toinen pojista oli jaksanut elää vain puoli vuorokautta. :´(

 Voin vain kuvitella, kuinka ristiriitaisia tunteita ystäväni perhe tällä hetkellä käy läpi. Iloa syntyneestä pojasta, surua ja tuskaa menetetystä kaksosveljestä. Saati sitten, miten perheen isommat lapset asiaa käsittelevät. Minullekin, täysin ulkopuoliselle, asia on ollut vaikea ja olen pohtinut sitä paljon. Millaisen vauvakortin voi laittaa perheelle, johon syntyy kaksi vauvaa, mutta joista toinen kuolee? Niin valtavasti iloa ja surua yhtä aikaa. Tänä aamuna päädyin laittamaan seuraavan kortin matkaan. Kuva olisi voinut olla parempikin, mutta valvottujen öiden tulokseksi kait ihan kohtalainen tämäkin.

Kortin kansi:
404742.jpg
Värit ovat oikeasti hieman tätä skannausta tummemmat, mutta pastelliset kuitenkin. Tausta on vaaleaa liilaa ja vaaleanvihreää; kuva on ensin piirretty akvarellivärikynillä ja maalattu osin päälle vedellä.

Kortin sisään en meinannut löytää sanoja lainkaan. Pitkällisen harkinnan jälkeen kirjoitin seuraavan runon:
404743.jpg