Elvinan pyynnöstä:
kookos-mansikkatorttu
pohja:
1 muna
2 valkuaista
3/4 - 1dl (ruoko)sokeria
50g sulatettua voita tai margariinia
1dl kookoshiutaleita
1dl spelttijauhoja (vehnäjauhotkin käyvät)
1tl leivinjauhetta
täyte:
1tlk (4dl) kookosmaitoa
2 keltuaista
3/4dl (ruoko)sokeria
2 rlk perunajauhoja
1rlk vaniljasokeria
päälle:
1l mansikoita
minttua tai sitruunamelissaa
Vatkaa muna, valkuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu
rasva sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita varovasti
nostelemalla tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun
piirasvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa 20 - 25 minuuttia.
Tällä välin sekoita kattilassa keskenään kookosmaito, keltuaiset,
sokeri ja perunajauhot. Kuumenna seos koko ajan hämmentäen
kiehumispisteeseen. Sekoita, kunnes kiisseli on kunnolla saonnut. Anna
kiisselin jäähtyä ja kaada se jäähtyneen kakkupohjan päälle.
Puhdista mansikat ja paloittele ne tarvittaessa. Levitä mansikat
kiisselin päälle ja koristele torttu mintun tai sitruunamelissan
lehdillä. Varo syömästä kerralla kaikkea.
Oma versio oli tehty käyttämällä täysjyväspelttijauhoja ja
pienemmät määrät luomuruokosokeria. Kookoksen ja mansikan maut sopivat
yhteen taivaallisesti, mutta hyvää tulisi varmasti myös vadelmista tai
herukoista.
maanantai, 4. elokuu 2008
Kommentit