Elvinan pyynnöstä:

kookos-mansikkatorttu

pohja:
1 muna
2 valkuaista
3/4 - 1dl (ruoko)sokeria
50g sulatettua voita tai margariinia
1dl kookoshiutaleita
1dl spelttijauhoja (vehnäjauhotkin käyvät)
1tl leivinjauhetta

täyte:
1tlk (4dl) kookosmaitoa
2 keltuaista
3/4dl (ruoko)sokeria
2 rlk perunajauhoja
1rlk vaniljasokeria

päälle:
1l mansikoita
minttua tai sitruunamelissaa

Vatkaa muna, valkuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun piirasvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa 20 - 25 minuuttia.

Tällä välin sekoita kattilassa keskenään kookosmaito, keltuaiset, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna seos koko ajan hämmentäen kiehumispisteeseen. Sekoita, kunnes kiisseli on kunnolla saonnut. Anna kiisselin jäähtyä ja kaada se jäähtyneen kakkupohjan päälle.

Puhdista mansikat ja paloittele ne tarvittaessa. Levitä mansikat kiisselin päälle ja koristele torttu mintun tai sitruunamelissan lehdillä. Varo syömästä kerralla kaikkea. Drool

Oma versio oli  tehty käyttämällä täysjyväspelttijauhoja ja pienemmät määrät luomuruokosokeria. Kookoksen ja mansikan maut sopivat yhteen taivaallisesti, mutta hyvää tulisi varmasti myös vadelmista tai herukoista. Think