Pääsiäisen aikaan ompelukone lauloi, ja Taika sai uuden hatun ja hameen raitakankaasta sekä samettipaidan. Lisäksi tottakai muutaman vaipan (miten tarranauha voi olla taas melkein loppu; vastahan mie ostin sitä lisää?). Tässä hieman maistiaisia Taikurin uusista vaatteista.

Pipa päässä Rotvallir reunal:
510983.jpg
Hähää, sainpas tän liikuteltavan osan revittyä tästä kirjasta irti...

Kippis - Pohojammaan kautta:
510998.jpg

Hame ja pipo molemmat samasta raitakankaasta, pipon mitat vetäisin ihan hatusta ;D eli siis tein muutaman sentin pienemmän kuin Aavalle viime syksynä. Kuvan maalasin flanellille kangasväreillä. Hameeseen piirsin kaavat joskus aikoinaan Aavalle Lindexistä tai KappAhlista ostetusta kaarrokehameesta, ja nuo ovat varmaan pari vuotta odotelleet laatikossa, josko innostuisin niillä jotain ompelemaan.

Vielä makupala samettipaidasta, jonka langanpäät ovat_edelleen_päättelemättä:
510971.jpg

Toki beipparinkin alias Aavan Baby bornin alias Kalen pitää saada uusia vaatteita. Raukkaparka kun ostettiin kirpparilta yllään pelkästään vähä ratkennut body. Olen jo melkein kopioinut ison kasan kaavoja baby bornin vaatteita varten, joten josko tässä lähipäivinä - viikkoina - vuosina... Ompelu-urakan aloitin toki jo - tottakait sieltä aluskerroksista, eli Kale sai ihka ensimmäisen ikioman vaipan, oikein pul-taskuvaipan. Kankaat ovat Taikan vaippakankaiden jäännöspaloja ja niin pieniä, ettei niistä olisi saanut edes vastasyntyneen vaippaa ommeltua. Kumppareita en jaksanut ommella, kun eihän se kuiteskaan_oikeasti_pissaa.

511020.jpg

Kaavan kopioin SK11/99 lehdestä, muokkasin siihen etusiivekkeet piirrosvaiheessa (ihmeellisen tarranauhaviritelmän sijaan), ja leikkausvaiheessa muokkasin kaavaa vielä vähän lisää. Eli siitä alkuperäisestä kaavasta on jäljellä suunnilleen haaraosan leveys tjsp.